pondělí 6. února 2012

Kulovy blesk ala Kanada

Tak dneska treba o bydleni. Uz tredi den totiz trcime v hotelu Days Hotel. Febe, ktera nas ma ubytovat ma  totiz nejaky problemy. Meli jsme se nastehovat uz 1.2 ale volala ze nestiha ze to bude o den pozdeji. Potom zase ze zateklo a ze musi znova vymalovat. Pak ze to jeste neni a neni....posledni info ze ji utekli pracanti v pulce prace a musela sehnat jiny..... v sobotu nam dosla trpelivost a uz nam bylo vazne blby oxidovat u Sharon, tak jsme Febe rekli, ze uz nekam proste MUSIME. Vyresila to tim, ze nam zamluvila hotel a ted za nas chodi kazdy den platit 70$/noc. Potud dobry, mame kde bydlet a plati za nas. Horsi je, ze u Sharon mame madraci a druhy kufr, do hotelu jsme prejeli jen "na lehko" s jednim baglem a fotakem. Takze treti dem uz mi zacinaji zavanet fusky, ktery jsem si vzal puvodne jen na jednu noc a stava se ze me slusny horal (holeni taktez mimo). Pricemz Sharon je odsud dobre hodinu a pul cesty, takze pro zbytel veci se nam k ni nijak moc nechce.
Plan je takovy, ze se Febe ozve, pojede s nama k Sharon, tam nalozime kufr a matraci, pojedeme k Febe, nechame to tam, prespime zas v hotelu a dalsi den se snad uz konecne se zbytkem veci presunem.
Je to proste stehovaci bojovka, zazit tohle duo Podskalsky/Sverak tak bude jejich "Kulovy blesk" mnohem dobrodruznejsi. No ale kdyz se Febe chce za nas utracet 70 babek denne tak to je holt jeji problem.
Takze ted cumime na hotelu, jsem tak nejak prizakleknuti kdyz se ozve ze muzem stehovat. Je to celkem naprd, protoze hledani praci kvuli tomu celkem vazne (jsme zas jinde nez mame byt + pripraveni na stehovacku). Chtel jsem vyzkouset aspon hotelovy bazen ale plavky jsou hadejte asi kde (napovim: u Sharon) takze bych musel leda vychytat nudistickou hodinku.
Aspon prozkoumavame okoli a tak. Vcera jsme byli na prochazce ale je to tu vsecko dost podobny. Clovek vidi jednu ulici plnou umelohmotnych baracku a je to jako by videl vsechny. Proste styl prizemni domek+garaz+venkovni stani+predzahradka obzvlastnena snad jen kycovitymi doplnky (trpaslici ne, ale ruzne radoby historicke fontanky, misy na kytky a sosky ruznych kocek, pejsku a kun (nebo co to bylo za zvire, mozna Skunk?)).
No ale bylo pekne a narazili jsme i na parcik takze dobry. Cestou zpatky jsme cirou nahodou nasli hokejovou halu kde hral budouci vykvet Maple leaves. Na hokeji jsem teda byl poprve a z mistnich es znam snad jen Gretzkyho ale tady to vsichni hodne prozivaji a rodice omladiny rvali a fandili o zalehbubinky. Takze hokej uz jsem v Kanade videl. A zadarmo! ;-)


Dalsi kapitola je prace. Ve stredu jsem byl na pohovoru, zdalo se to OK a ze mam prijit v pondeli na "training". Nicmene pak jsem zjistil ze je to "100% commision", tedy plat je nula a clovek je ziv jen z provizi. A nez se zauci tak to trva.... klidne i radove mesice.... tak to bych mezitim ale asi umrel hlady. Takze jsem to zrusil. Mezitim se naskytla dalsi prilezitost, na pohovoru zadne ze sluvek "sales, door to door, commision" nepadlo takze jako dobry. Ale dneska na treningu hadejte co? Commision 100%, door to door...... = tomu se neda snad ani rikat prace. Nejvic me na tom stve, ze tahaji cloveka na varene nudli a pak tim jen ztraci cas a penize ve forme jizdneho ktere tu neni nezanedbatelne. Takze uz zadne inzeraty typu "zkusenosti netreba, zaucime, plat cca 30$/hod" to uz je mi jasny co to asi bude.
No, zitra me ceka dalsi pohovor na hlidace/uklizece/dohlizitele. Je to sice jen parttime (>30hodin tydne) ale aspon uz to snad neni zadny podomni prodej. Jen nevim ktery z vmyslenych zivotopisu tam predhodit. asi tu pohadku o tom, jak jsem celej zivot uklizel a vedl team hajzlbabek, ten mi prijde tak nejvhodnejsi.... ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat