sobota 11. února 2012

Koreatown!

Jo! Mildak ma praci! A jakou! Uplatnil dlouholete zkusenosti z IT a je tudiz posilou a platnym clenem IT komunity v Kanade... Proste prodavam notebooky. co by tady bezeme delali ze? Kdo by jim prodal ty pouzity stary kramy....ehm teda vlastne chtel jsem rict "paradni, jen mirne ohledene stroje za nizke penize". Proste makam ve frcu kde se skupujou notasy a pak se prodavaji dal plus delaji se opravy. Moje prace sestava, kdyz to vemu dle casu, z otevirani trezoru (opravdovej trezor! s opravdovym koleckem co se toci a jsou na nem cisilka!), vystaveni notebooku za vylohu, aktualizace inzeratu na mistnich serverech kijiji a craiglist, zvedani telefonu, kecani se zakosema, prebirani veci do oprav, prodeje toho co mame a nakupu noveho. Odpoledne pak utreni tech notebooku kde uz pres prach neni videt co je na monitoru,  sklizeni do trezoru, spocitani kasy a hura domu. Sichta je ve vsedni dny od 10:45 do 19:15, v sobotu pak 10:45 az 16:15 vcetne pulhodinky na obed. Takze volne ted budou jen nedele ale co uz. Neva, penize jsou ted treba a je zima takze je potreba maknout.
Cele to ma par hacku:
-ceny urcije majitel od oka. Se zklusenostmi z Evropy nejsem schopen trefit ani zhruba kolik co stoji (prace je tu drazsi, soucastky ale zas levnejsi)
-Amici a Kanadani frci na vecech od Applu a ja jen matne tusim ze existuje neco jako iBook a PowerBook
No ale oboji jsem majiteli naznacil, takze je s tim srozumen a pohoda. Prace to neni tezka (manualne), spis je potreba se vyznat v trochu zmatenem systemu co tam maji. Skoro uvazuju ze jim ty PHPcka co to obsluhujou napisu znova sam ;-) Majitel je polak, takze veci jako zakladni cislovky a tak si v poho rozumime i bez anglictiny.
Obchudek samotny je sdileny s internetovou kavarnou/varirnou na gamesky. coz je celkem sranda. Hlida to tam vetinou Adam - takovy vlasaty/fousaty borec co tam jen sedi, chatuje, obcas se zasmeje jinak vubec nemluvi (kecam, dneska mi rekl "hi" rano a "see ya" vecer) a napred jsem si myslel ze je prirostly k zidli a celych 24h co tam inet kafe jede se od tam, mimo cigarpauz, nehne. Ale hne! Dneska tam byl majitel. Korejec David. Celkem jsme pokecali a venoval mi pocitacovou mys, coz se k notebooku hodi. Kazdopadne Adam je drsnak ;-), mimo to ze nemluvi tak chodi zasadne v cernym dlouhym mantlu, a kdyz nam vcera do dveri nakoukly nejaky decka a pubertalne zarvaly ze "overpriced" a zdrhli, tak se jen zeptal co chteli, pak se zvedl, na chvili za nima zmizel a kdyz se vratil tak mel takovy zasneny usmev. Nevim co jim rekl ale typuju ze to pro ne nic prijemnyho nebylo....
Navstevnici kavarny jsou kapitola sama pro sebe. Za ten den a pul jsem uz pochopil, ze tam chodi kolemjdouci sice nahodne, vetsinu ale tvori "stamgasti", kteri chodi parit gamesky kazdy den, sedi tam celou dobu, hrajou WoW nebo jinou sitovou vec a jednoho jsem tam videl i spat. Jedou tam asi na sekyru protoze prijdou, jen cosi zamumlaji, Adam/David jim pokyvnou jakoze "zdar buddy" a dotycny uz se usadluje u komplu a pousti CSko ci neco podobne sitovehe-gamesnickeho.
Cela ta sranda se nachazi jen kousicek od zastavky metra Bathurst a na zapad se tahne cast mesta ktera se jmenuje "Koreatown". Jak uz z nazvu vypovida, je to ctvrt (vlastne cast ulice Bloor) kde funguji hlavne Korejci. Dopral jsem si dneska teply obed v podobne korejske polivky s morskymi plody a jako MNAM. Polivka, ryze, nejaky nakladany veci. Za 7$ hodne dobry.

Žádné komentáře:

Okomentovat