čtvrtek 23. února 2012

Stripky dnu vsednich

Dneska se Torontsky zpravodaj hlasi asi spis jen telegraficky a v bodech, protoze zas tolik novinek neni. Ale namatkou co me napada:
-Mildak bude za chvilku mistr SUDOKU protoze kazdy den lusti pri jizde v metru ve zdejsich zadarmo novinach ktere se jmenuji.... prekvapive.... METRO. Uz mi to celkem jde, ikdyz minuly pokus jsem musel zahodit, najednou mi vychazely v jednom 3x3 chlivecku asi tri jednicky ale to se podda.
-Prace se mi deli na dve oblasti:
1/ ta, ktera me nebavi - zadavani reklam do ruznych vyhledavacu. Kazdy den to stejny, porad dokola aby se drzely na hornich pozicich. Pritom nektere vyhledavace sleduji co tam bylo predtim a nedovoli podat stejny inzerat znova. Dokonce sleduji podobnost takze nestaci zmenit tri pismenka nebo tak neco, ale clovek se musi vymyslet jak prehazet vety a tak. A tohle kdyz se dela denne u cca 30ti inzeratu tak je to humus (o humusu samotnem vice nize).
2/ ta, ktera me bavi a to je prodej. Proste pokec se zakosema ukazovani, nabizeni.... cvicim anglictinu (ikdyz nekteri zakaznici mluvi hur nez ja) a taky celkem i obchodni schopnosti. Lidi jsou tu vetsinou fajn, zeptaji se odkud pochazim (muj prizvuk typuji vetsinou na neco mezi madarstinou, nemcinou a jizni amerikou - mam asi jeste co zlepsovat takze tahle cast je super! Treba predevcirem tu byla nejaka korejka, moc anglicky neumela ale obraty jako "discount - how much?", "no tax?" a "if not discount, my husband upset!" ji sly dost dobre. Takze jsem si pripadal jak na smlouvacim trhu akorat v opacne pozici nez se vetsinou nachazim. Jestli vas to zajima, tak muzu prozradit ze koupila. Pak tu ale notebook pul hodiny sudlila hadyrkou kterou jsem ji pujcil a nalepkama zalepovala prasklinky. Jo a na fakturu jsem ji musel naspat ze puvodni cena byla X ale ze to uhadala na Y. Aby manzilek vedel. Dneska rano jeste pred otvirackou zase dosel zakaznik, chvilku semnou probiral neco kolem PC a pak kolik je dluzen. Rekl jsem ze nic, ze 10minutek konzultace me nezabije a ze navic je to muj volny cas protoze jsem ofiko jeste neotevrel. A ejhle! 20$ jako podekovani v kapse! Paradicka!
Dalsi varianta jsou lide kteri nam prodavaji. Dovali se vzdycky nejaky pochybny typek s jeste pochybnejsim PC/Mac laptopem, vyhrkne nesmyslnou sumu, chvilku se hada o cenu, pak shrabne maximalne tak petinu toho co chtel na zacatku a je spokojeny. Pripadne prida nejakou historku o tom jak ho zmlatili lidi z ATF (neverim, kecal, ikdyz pokerovanej drsnak to byl) nebo jak ma dobrej zdroj mirne jetych ipadu za babku (taky neverim, podle obleceni a sacku co ssebou ten clovek tahl tak typuju ze jeho nejlepsi zdroj je popelnice) no proste o historky a podivne existence neni nouze....
-Hummus je v rozporu s tim jakou ma to slovo povest u nas docela dobrej. Dal mi ho vcera ochutnat Barak, protoze je to u nich v Izraeli neco jako u nas kecup (vsude a na vse). Je to vlastne varena cizrna ktera se nasledne rozemele na pastu. Existuje bambilion prichuti (papricky, cesnek....). Je to dobry vedet, protoze mazadla jako u nas tu moc nemaji a mlecny vyrobky jsou drahy az skoda mluvit.
-FEBE SUCKS! A to tak ze dost! Uz me vazne vytaci jak furt posouva terminy stehovani. Po predvcerejsim osklivem telefonatu, kdy sem ji rekl ze je slibotechna a ze uz ji neverim, uz mi navic nebere telefony (bere jen Katce, ja jsem na blacklistu). Takze jsme ji namluvil jeste jeden podobne nakakany vzkaz aspon do hlasove schranky vcera. No, Katka je z nasi dvojicky "ten hodny", takze se tam byla dneska mrknout. A pry jeste nejsou podlahy nabrouseny a natreny. Takze do vikendu to asi nebude. Ale jinak pry moc pekny, JESTLI se nekdy dockame tak fajn bydleni za rozumny prachy. Barak s Leonem uz se nam regulerne rechtaji.
-zamiloval jsem se do Korejskeho Kimchi (zelny typ). Pritom je na pripravu zda se snadny. Jakmile se presunem tak jdu do nej! V lednici pry vydrzi az tri tydny. Navic je tu na Bloor st korejska samoska s paradnima vecma. A ceny jsou taky celkem OK. Pred par dny jsem tam kupoval 2lb (skoro kilo) mrazenych morskych potvor za 6.99$ coz je levnejsi nez u nas. A dal jsem tam videl paradni kalamary (kilo za 8$)a spoustu tehle morske haveti kterou proste muzu.

6 komentářů:

  1. Mildo, jak se anglicky rekne slibotechna? :) super cteni, keep going

    OdpovědětVymazat
  2. Super report, btw. kimchi je výborný a korejská kuchyně nejlepší na světě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, zatim nevim jestli nejlepsi ale rozhodne hodne dobra!
      ...a diky!

      Vymazat
  3. Hummus do sebe tlacim taky, ten leti i tady na NZ. :)

    OdpovědětVymazat