neděle 26. února 2012

podvoood! PODVOOOD!

Dodge Callenger... ale doma by to clovek nechtel.
Nekde jsem cetl, ze aby byl clanek/knizka/sloupek cteny tak musi zacinat necim udernym hned v privni vete. Takze ja zacnu v te dalsi: BYLI JSME PODVEDENI! Ale nedeste se, ve vezeni nesedime, dluhy nemame, nakonec vse dopadlo dobre. Cela vec zacala tak, ze jsem se hned po priletu ozval na inzerat na uklid. Celkem dlouho se nic nedelo ale pak se ozval nejaky "anglican" ze se sem bude stehovat s manzelkou v ramic jakehosi vyzkumneho programu a potrebuje nekoho. Zdalo se to OK tak proc ne. Pak z nej vypadlo, ze posle sek, na kterym budou penize na vyplatu prvni a na nejake veci na nakup nez prijede a ze jakesi penize pak predat jeho travel agentovi ktery tu pro nej resi dalsi veci. Fajn, proc ne, ikdyz cloveku prislo DOST divne ze by jen tak myrnyx-tyrnyx poslal prachy neznamym lidem - ale co, prace je treba a jiny kraj, jiny mrav. Z cele veci se vyklubala znama finta s "bilym konem" (my) ktery na falesny sek vybere prachy a pak posle znacnou cast danemu podvodnikovi. A jak ma asi nasinec poznat falesny sek kdyz v Evrope tyhle zastarale blbosti nemame? Nastesti v bance jsou zvykli, rikali ze je to hodne obvykly zpusob takze zadne ofuky s policajtama a nic takoveho se nekonalo.  Jen me mrzi ze jsme si dany sek nenechal, mohl to byt dooost dobry suvenyr. Tolik asi k sobotnimu dobrodurzstvi.
Klasicky sloup elektrickeho vedeni. To kovove jsou sponky od ruznych reklam a letacku cim bliz je sloup rusne ulici nebo krizovatce, tim je sponek vic.
V patek byla prvni vyplata, takz penizky utesene nabyly. Sice jsem v praci od nevidim do nevidim, ale kdyz pak clovek obdrzi ty sustive papirky a je je jich o dost vic nez v CR a to i pres minimalni plat co tu mam tak je to takove prijemne. Bohuzel me pristi tyden ceka nakup salinkarty (126$) a POKUD SE PRESTEHUJEME (coz zatim samo nejsme) tak i platba najemneho takze ubyde. Pekny ale je ze penizky jsou a ikdyz si furt nevyskakujeme tak o pristiho tydne je s dotacemi z CR konec, platebni karta se schova a pojedeme vse (vcetne jidla, ktery ted platime vetsinou jeste kartou protoze setrime cash) uz z mistne vydelanych zdroju.
Na nedeli byla hlasena zima, takze jsme se rozhodli vyrazit na bazen. Vygooglil jsem, ze v douglas snow aquatic centre by snad melo byt 1400-1600 plavani zadax tak jsme to sli prubnout. Opravdu sli. Nejeli. Takze prochazka cca 7.5Km. No... prochazka.... chvilkama spis ocistec hlavne podejit dalnici Macdonald-Cartier hucici spoustou aut byl hnus fialovy. Zdejsi ulice proste na prochazky moc nejsou. Ale zase jsme videli dalsi cast Yonge street, coz je nejdelsi ulice na svete.
Nakonec se nam podarilo bazen o dobry kilometr prejit, a vracet se nam uz nechtelo. Tak jsme aspon nakoupili v mistni samosce (ta co mame ted u bydleni je draha) a cesou jsme koupili.... pozor..... POZOR..... POOOZOOOOOR!   VINO! Ano, pratele, je to tak! Prvni alkohol v Kanade, kdyz nepocitam ochutnavku mistniho piva u Sharon, je tu! Dali jsme prednost mistni znacce a za cca 7.3$ to jde. Zvolil jsme bile Vidal, protoze k veceri byly morske potvory.

Žádné komentáře:

Okomentovat