pátek 9. dubna 2010

Same znaky

Nekurte, pozor na diru, vlhka podlaha, drzte se madel, zakaz psu, neplivat, zde prejit, zde neprejit, dezinfikovano, prechod pro chodce... Na tyhle vsechny veci jsou v cine cedule, casto doplnene o hrozbu pokuty. Aby toho nebylo malo, je k tomu pokud mozno nejaky pipak nebo to zensky hlas opakuje v cinstine/anglictine stale dokola. Nevim co s tema cedulema maji, prenosne oranzove "acko" se znakem kluzke podlahy uz se mi pomalu zjevuje i ve snech.
Jinak co se zatiktu tyce, tak dnesek bych definoval jako "frontovy den". Zacalo to na konzulate (btw mame viza!) zahrivaci 20ti minutovou frontou na vyzvednuti pasu. Pak jsme se presunili na Lantau island svest se nejdelsi kabelovou lanovkou v asii a uzrit nejvetsiho bronzovehu budhu pod otevrenou oblohou. Fronta cca na hodinu. Budhu jsrm cekal vetsiho a vesnicka okolo byla dost "umelohmotna". Zato se mi ale podarilo videt nejvetsi vonne tyce co jsem zatim potkal. Ano, ctete spravne. Tyce. Prumer tak 5cm a vyvoj koure jak prumerna dymovnice. To zapalit u nas, tak zburcujete hasicsky sbor prumerneho mesta vcetne zaloh.
K tomu si pridejte uz klasicke zamracene pocasi s tim rozdilem, ze jsme byli ne pod mraky ale v nich. Na foceni, prominte mi ten vyraz, ale nahovno. Kazdopadnr budhu mame odskrtnuteho...
Nasledovala cesta zpet (samozrejme plus zpatecni fronta), otoveni se na hotelu a hura na Peak. A hadejte co nas cekalo pred Peak tram? Fronta! Tentokrat neorganizovana, zivelna az "davova". Samotny Peak v podstate zklamal. Mel jsem predstavu nejakeho zajimaveho parku s vyhledem dolu na HK. Vyhled super (az na ten opar zase, to uz je klasika, smiruju se s tim, ze modrou oblohu tu asi nezahledneme) ale jinak je to komercni hruza ve stylu umelohmotneho nakupka s umelohmotnymi kycovkami. Na frontu zpet na Peaktram uz jsme nemeli moral, ale dalo se to sjet druhou stranou minibusem (parada zalezitost, ceka az se do nej nalozi 16 lidi a pak jede. Ideal). Nicmene naklon Peaktramu dobre prez 30° stoupani byl taky nezapomenutelny.
Aby unavnych front nebylo malo, tak jsme si jeste cestou zpet uzili parada zizen - kde jsou vsechny stanky s vodou kdyz je clovek potrebuje? A samozrejme fronta na vytahy to uz je jen takovy bombonek nakonec :). Kazdopadne narocne az znicujici. Zitra nas ceka prejezd do Shenzenu odkud jede vecerni vlak do Guilinu. S konektivitou to tam moc nevidim takze se ted asi odmlicim na nejakou dobu. Tak nam drzte.palce at chutneme vlak jsj chceme a taky at se zlepsi pocasi (hadejte jaka je predpoved pro Guilin na cely pristi tyden? Nebudu vas napinat - dest stridajici bourky. Fakt super zacinam z toho mit depky. )

1 komentář:

  1. Turistum se nezavdecis. Vzpominam na moje teseni jako ditete v 50. letech minuleho stoleti - Labsky vodopad u pramenu Labe. To zklamani, kdyz tam byla takova nadrzka ktera se musela naplnit a snurka za kterou se po naplneni zatahlo - LABSKY VODOPAD, jen to WC prkenko chybelo. Od te doby jsem u Labskeho vodopadu nebyl, ale lepsi to asi o moc nebude. Budte vdecni za toho Budhu, s pocasim se musite modlit, snad nebudou mit rosnickari pravdu. Ahoj vsem Milan st.

    OdpovědětVymazat