středa 21. dubna 2010

Mesto hazardu prvni tridou

Tak dneska jse vyrazili do Makaa. Je to SAR podobne jako hk takze viza netreba, navic jen hodinku cesty hydro-rychlo-katamaranem. Takze rano vstavacka uz v sedm a nabeh do hk. Cekala nas cesta cervenym katamaranem Jetfoil se stihackovitym motorem (nejaky princip proudoveho motoru, tetelil se nad tim vzduch a znelo to fakt jak stihacka). Navic nas nejakym omylem posadili do prvni tridy, takze jsme si uzili siroke kozene sedacky a hlavne svacinku sestavajici z dzusu, crosaintu a podobne...
Macao nas privitalo teplym a vlhkym pocasim. Vzali jsme to od jihu a nejdriv se prevezli do casti Colonade, coz je vicemene zalesnena jozni cast ostrova Taipa. Pak presun do severni casti taipy, kde uz je to vetsinou o hotelech a kasinech. Macao je totiz jedine mesti v cine kde je oficialne povolen hazard tohoto druhu takze se kasiny a luxus hotely jen hemzi.
Zaroven jsou zde patrne zbytky z dovy kdy bylo portugalskou kolonii takze hsme si obzvlast na taipe v nekteryxh ulicka h prisli jak v portugalsku.
Pak presun po moste na hlavni ostrov Macao, kde jsme se zamotali v dost hnusne stredni casti plne hluku, aut a sedivych vyskacu. Kazdopadne jsme jeste stihli ruiny chramu sv. Pavla, coz je uz vlastne jen hlavni stena a malou pevnustku Mount fortress v kolonialnim stylu. Na zaver jeste prochazka po "evropske" pesi zone a hura za svetem hazardu! Ne, vazne: kdyz jsem to videl, spis me to odpuzovalo. Uz ani nepamatiju kdy jsem vydel neco tak kycoviteho jako ty rozblikane baracky. A to rikam po zkusenosti s asii ktera je do jiste miry kycovita cela.
Co me na Makau nenadchlo, je mhd. Zmatene tak, ze vam ani sam ridic neni nrkdy schopen ukazat na mape kam vlastne jede, platit se musi presnou castkou do kasicky u ridice... Hnus velebnosti!
Jinak ale Macao zajimsve, ikdyz jsme se nazpet museli spokojit jen s druhou tridou :).

Žádné komentáře:

Okomentovat