pátek 9. března 2012

mele se to jak svina!

Hmm, protoze se nic zvlastniho nestalo (mozna nastesti, kdyz si promitnu dny minule) tak zase jen v bodech a telegrafiky:

Zima odchazi, jaro prichazi, aneb pocasi se mele. Ve stredu se udelalo krasne a pres den bylo dobrych 15C (plus, ne minus ;-). Pozna se to mimo jine i podle toho, ze Ray v praci odlozil beranici, kterou jinak nikdy nesundava. Myslel jsem ze ji ma napevno pridelanou k hlave ale nema. Fakt pod ni ma hlavu! Dneska jsme se ho na to zvlast zeptal a rikal neco jako "man, that cap is part of me" a kdyz jsme se ptal jestli k nemu patri i v lete tak rikal ze vetsinou jo. Uz se tesim az ho tu zmercim v tech tricitkach s usankou.
Taky jsem videl v metru zenskou v minisukni (bez puncoch) a v zabkach. Takze vedra proste uderily!
Bohuzel jim to nevydrzelo, vcera se ochladilo a dneska rano byla chvilku i slusna vanice. Predpoved tvrdi ze by se ale teploty mely dost radikalne zvysit a behem cca 14 dnu se v prumeru vysplhat nekam k cca 9-12C. Taky ma byt vic slunecnich dni. No uvidime. 

Pekneho pocasi jsem vyuzil a  donutil se vyrazit do prace ve stredu trosku driv. Puvoni plan byl vzit to ke brehu Ontaria a obcihnout misto na vyfoceni nejakeho toho skyline vecerniho panoramata, ale zas TAK brzo jsem se vyrazit nedonutil a pri pohledu na mapu zjistil, ze bych tak akorat dojel na misto kam jsem mel v planu a musel bych mizet do prace. Takze jsem v metru naplanoval variantu B a to omrknout aspon univerzitni areal. Vyskocil jsem na Wellesley z metra a vzal to spacirem. Cela univerzita je takova radoby stylova. Sama kamenna zed, brectan a tak. Spis to na me ale pusobi trosku jak filmove kulisy. No ale prochazka pekna, ikdyz veverky se v tom vedru nekam schovaly. Areal je dost velky, klidne hodinu se tam clovek toulat muze. Prave vcas jsem se z nej vymotal u Muzea Tomase Bati a sjel jednu zastavku ze Spadina na Bathurst primo do prace. Ostatni vic napovi fotky.

V praci se mi rysuje problem. Teda ne ze by me chteli vyhazovat, spis opacne. Pri nastupu jsem totiz veren zasade "co v Kanade nenalzes, to si nevydelas" odkyval i to, ze uvazuju ze tu zustanu. No a z sefa zacinaji padat hlasky jakoze si musime sednout nad papiry, protoze vi jak je zaridit a ze uz je treba na tom makat ted. Hraju to zatim do autu ale musim vymyslet nejakou strategii. Dneska z nej dokonce vylezlo, ze mi od pristiho tydne pridava 1$/hod (coz mesice udela cca 150-200$ podle prescasu -  no neberte to!) a ze by byl ochoten semnou do budoucna pocitat i jako se spolecnikem. Sakra jak z te zarne kariery v Kanade ted vybruslit aby se nepoznalo ze chci brat za par mesicu drahu? Nekdo nejaky napady?
No kazdopado lepsi nez opacne, ja se poslednich par dni strachoval. Obchody ted moc nejdou, zda se mi, jsou dny kdy se zjevi tak jeden ci dva lidi. Je taky hodne znat ze je tu tydenni vyplata v patek. Minuly tyden bylo mrtvo, a v sobotu se najednou cca v poledne nahrnuly do kseftu hormady lidi. Takze denni obrat dobre 2500$. Proste v patek kanadaci dostali prachy tak je sli v sobotu uvalit. Jsem zvedavej jakej bude zitrek. Mame tam moooc peknyho novyho iMaca a taky nejakej MacBook PRO tak snad to pujde z domu a nejakej pakos si ty predrazeny trendyvecicky (sorry Mary, no offense) treba koupi...

Dalsi kapitola jsou spolubydlove v nove lokaci. Protoze pojem "zvukova izolace" v Kanade jeste nevynalezni, slysime u nas ve sklepe co se deje v "high society" nad nama vic nez je zdravo. Taky uz jsme resili par veci takze vime kdo se tu vyskytuje.
Nejkomunikativnejsi je Horacio. Asi ale hlavne na me, protoze z toho jak je afektovanej mame dojem ze se vymyka 96%. Paradne taky pri luxovani umi zpivat veci od Madony (Like a Virgin treba. V superstar by mozna i prorazil ;-). Na domaci prace je ale uplne levej. Pozadal me jestli bych mu nepomohl s posteli. Ja teda nejsem zadnej domaci kutil, ale jit nadvakrat kupovat sroubovak, dvakrat koupit sice multifunkcni ale nespravnej (byl treba sestihran. Jednou koupil sadu krizovych, podruhe sadu...zae krizovych) to uz chce myslim kousek talentu! No ale nejak jsme to dali nakonec i s krizakem ikdyz IKEA postel (ano, i tady je ikea, vytejte v globalnim svete) trosku protestovala a jeden sroubek to neustal. Pritom se objevila dalsi spolubydla z Parize, takova mlada holcina (ze by matros na foceni? ;-) a pak jeste vykoukla cinanka, ktera jinak nevychazi z pokoje, zato je schopna pul dne v kuse prozpevovat budhisticke sutry. Pak je tu jeste dalsi cinan Bob, ale ten se tu zjevuje snad jen na noc na prespani. Pozdravili jsme se jednou u pracky. Tim ze mame ted pro seme cele apartma vcetne vlastni socialky a kuchyne, tak je zatim moc vic nezname, ale na zitrek je domluvena party (dobry je ze jsme se vsichni shodli ze prachy nejsou, takze to bude ve stylu "za levno hodne muziky" a nemusime se citit jak chudi pribuzni) takze se asi pozname lip.

3 komentáře:

  1. Pekne!:)
    no k te praci. kdyz reknes pravdu hned tak asi riskujes. holt se spis chtej udrzet tak ze se jeste rozkoukavas, nenechavej se natahnout do nejakych spolecenstvi apod.
    no a klidne muzes castecne hrat jeho hru, at ti poradi, ale ze si chces vse zaridit sam. A vsak jeste muzes pouzit i argument ze to zalezi i na Katce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, to mi pises z duse. Presne takhle v tom nejak pokracuju

      Vymazat
  2. Heslo "Co v Kanadě nenalžeš to si nevyděláš." by se mohlo tesat a to zřejmě pro všechny anglicky hovořící země :)) Tak držím palčáky... Btw jaké máte plány? V létě někam popojet a cestovat, nebo vydržet a vydělávat?

    OdpovědětVymazat