čtvrtek 15. března 2012

Vzhuru na krchov!

Horacio a Aurelie
Jo, tak v sobotu byla parba! Jestli si myslite ze tak silena ze pisu az ted, tak to zas ne-e, ale skoncili jsme o pul treti, coz se spolu s posunem casu na letni zjevilo jako pul ctvrta takze slusny. Ucastnici jsme byli my dva, spolubydlove Horacio a Aurelia (Aurelie, nevim jak je francouzsky prepis, vyslovuje se ale jako "Oraliiii") plus jejich francouzska kamoska u ktere jsem jmeno ani nezachytil. Pak se jeste objevila jedna Horaciova kamoska ale jen na otocku a pak nejakej kanadan, ale v te chvili uz jsem mel na zadech opicku takze jmeno taky nevim. No nejvic jsme pokecali s bezejmenou francouzskou, Horacio je na nas asi trochu prilis ujety (a to je co rict). Upekli jsme kure, meli zmrzlinu a salat a pak jeste jakysi dort co donesla jedna z holek. Plus vino samozrejme... a jako mnamka!
Navic jako bonus se s Horaciem predupeklo nejaky foceni. Protoze je ehm... nestandardni tak to muze muze byt myslim zajimavy. Takze se teste na fotky! 

V nedeli jsme uvazovali ze udelame vylet na ostrovy ale precejenom hlava troku bolela a vzbudili jsme se dost pozde, tak jsem se na to vyprdli a sli radeji na hrbitov ;-). A volba to byla dost dobra. Mistni hrbitov (north York cemetery) je slusne rozlehly a takovy parkoidni. Neni to tak ze by hroby byly nalepeny na sebe jak jsme zvykli u nas ale spis jsou to jen takove nahrobky a vsude kolem trava. Bylo tam prijemne a navic byla nedela opravdu krasna takze jsme pekne zrelaxovali.
Dost se mi libily hlavne nahrobky. Nektery z nich jsou jen kameny s vytesanym napisem a nektery jsou zase udelany jako lavecky takze se na ne da sednout. Zajimave a prakticke. Podarilo se nam objevit i jeden hrob s ceskym "vzpominame". Znacna cast hrbitova je asijska jak uz by se ady dalo cekat... A samozrejme opet veverky a dokonce nejaky husy.
V tydnu v praci  to pak slo jako vzdycky. Az na utery, ktere bylo obzlvastneno nehodou. Dopravni. Sedim takhle v obchode a najednou dve rachy za sebou. Tak jsem vykouknul a ejhle. O padesat metru dal navalila dodavka do sloupu verejneho osvetleni. Ten se odporoucel na zem a zablokoval celou ulici. Navic jak tady ti pakyni tahaji elektrinu vrchem, tak se strhaly i nejaky ty draty. Takze vysledek byly 4x policajti, 1x sanitka (nastesti zbytecna), elektrikari a jerab. Plus samozrejme uzavrena cela ulice. Uvazoval jsem ze si v ezmu na pamatku kousek pasky s "police line - do not cross" ale pak to nejak rychle zase sbalili takze nic.




V cine uz jsou zase v predu! Lidi se tam s titulem uz i rodi! Kam se hrabe nase Plzen

Nahrobek lavickoidni


1 komentář: