pondělí 26. března 2012

Balicek z domova....... a profifoto woe!

North York centre, Subway
Na vojne jsem sice nebyl, ale po dnesku uz rozumim takovym tem zaberum ktere se ukazuji ve fimech s vojenskou tematikou a daly by se shrnout pod souhrnny nazev "balicek z domova". Katka potrebovala nutne nejaky veci z domu, takze nam prave taky jeden dorazil. Jediny rozdil od tech filmu je v tom, ze ve filmech v baliccich byva vetsinou vysluzkja ze zabijacky. V tomhle byly ve ci pro Katku a taky cokiska! Radost byla ale nemala ikdyz jitrnicky Mildak moc rad a tady je nemaji. Dekovacky patri katcinym rodicum! (priste ale prosim tchyni o ty jitrnicky a jelitka plus cesky krupavy chleba, fakt mi tu moc chybi! ;-)


Ja zdarne nastartoval karieru typu "profi fotograf za almuznu". Vcera rano jsme se totiz vzbudili a na katcine telefonu nekolik SMS od cloveka co potreboval nejaky portrety do prace. Nevahalo se, zavolalo se a protoze mam volne jen nedele, tak se foceni domluvilo hned na odpoledne. Mark, jak se clovek jmenuje, se ukazal byt fajn borec o neco starsi nez my. Dela realitniho agenta a tak potreboval nejaky fotky na web, vizitky a tak. Nechtel unyly veci v atelieru, navic uz si nejaky fotky nechal delat od nejakych indu ci pakistancu (taky za babku) kteri ho nablikali ve sklepe bleskem. No katastrofa. Nejsem teda zadnej Sudek, ale umim rozhdne lip.
Bloor street
Vyrazili jsme smer na Distillery district, tam se zmakly nejaky headshoty ;-) a pak ze by bylo fajn bliknout neco se siluetou mesta. Jenze ouha! My byli na vychode od downtownu takze to bylo primo proti slunku. Proste zadna slava, spis siluetovka. Takze jsme se rozhodli ze prejedem na druhou stranu abysme byli po svetle. Pritom jsem nadhodil ze by bylo fajn nejaky vyvyseny misto s vyhledem na centrum. Nechci se chlubit, ale metal bych teda za tuhle myslenku zaslouzil! Protoze Mark maka v realitach, protahl nas do jednoho vyskace. A barak jako zajimavej. Z venku trosku osumtelej (70ty leta) ale vevnitr.... jsou pry v nem hlavne luxusni byty a podle toho to vypada. Dole koberce, kristalovy lustr, recepce..... proste jak v lepsim hotelu.  Proste zalezitost pro ty co si muzou dovolit bejvak, jehoz porizovaci cena je sestimistna (v $ samozrejme).
Toronto kycoidni
Delali jsme "jakoze klienty" (ikdyz co si recepcni myslel o mem stativu a fotobaglu buh vi), vyjeli do 42 patra a hura na strechu! A jako super! Slunko bylo nad obzorem takze svetlo zacinalo by takove to vecerni. Stiny byly krasne plasticke a downtown jako na dlani vcetne paradniho vyhledu na Ontario. Tohle na foceni miluju. Clovek se dostane na mista kam by se jinak nedostal a jeste mu za to zaplati!
Takze mimo fotek Marka jsem udelal i nejaky ty panoramata a tak.
Dneska se predaly fotky. Mark byl nadseny, dostal jsem o 10$ vic a jeste nam s Katkou zaplatil kafe. Navic me hodla vyuzit na nafoceni nejakych nemovitosti plus kdyz to pry videla nejaka jeho kolegyne ci znama tak ze se hned taky chce objednat. Takze se zda ze si precejen focenim nejaky ten $$$ vydelam! je to fajn, protoze clovek pritom pokeca s lidma, ziska kontakty a pozna lip mesto. Tak drzte palce at to vychazi a zakazky se rozrustaji. Kdo vi, treba budu moc dat vypoved v hnusnem frcu s polofunkcnima pocitacema a delat to co me bavi. A to by bylo prece super ne? 

Downtown, panorama

Downtown, panorama

protisvetlo, smerem na zapad na Mississaugu

4 komentáře:

  1. Mám radost a gratuluji. Konečně je to takové pozitivnější :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Slibný rozjezd zářné kariéry :)
    Držím palce a GRATULACE!

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě mi nějak uteklo, co dělá Katka, že přihrála prvního klienta z ralit.
    ?

    OdpovědětVymazat
  4. tak to držim palce ať to s focením vyjde..už to zní fakt líp, že se pomalu "zabydlujete" :) tak hodně štěstí a pozdravuj Katku :)

    OdpovědětVymazat