pátek 27. ledna 2012

zmatek a chaos

mno, obecne se ceka ze shrnuti clanku prijde na konec. Ja si ale nemuzu pomoct a musim rict hned ze zacatku, ze orientace stoji za starou backoru.
Kde jsou krasne a jasne zretelne cedulky u vchodu? Kde jsou cisla tramvaji na zastavkach? Odpovedet lze ze "kdeokoliv, jen ne v Torontu".
To si proste takhle stoji jedna sklenena stena se striskou uprostred ulice z cehoz ma byt asi patrne ze je to zastavka. Co na ni stavi, kdy to stavi a kam to jede to aby clovek dedukoval asi ze snehovych vlocek padajicich vsude kolem.
V metru zase fura schodu nekam, nikdo nevi kam, pak cedule jakze k vlakum a kdyz tam clovek dojde tak uvidi jen napis ze "this platform is not in use".
A nebo misto kde se da vystoupit z metra ale uz se do nej neda zase nastoupit. Kde je nastup se nevi, az mistni poradi ze nekde taaamhe za rohem.
Pripadne hledani konkretniho cisla domu - v centru obcas totalni problem. Hledali jsme dneska cislo 100 aby tam Katka mohla odeslat zivotopis a nasli jsme jen 120 a pak 80. Po dlouhem vyptavani a zjistovani jsme dohledali, ze se musi dojit do lobby hotelu Sheraton, projit doaaadu a tam pry to nekde je. Aresu na ktere mel byt nejaky fotoobchod jsme pro zmenu nenasli vubec. Co to ma jako byt tohlencto?
No, ale abych jen neplival spinu, uz se tu rozume orientujeme. Hlavni je pochopit, ze mesto je rozdelene na jakesi "smery". Delici ulice jsou pritom Yonge street (deli mesto na zapadni/vychodni cast) a Bloor street (severni/jizni). Kdyz pak clovek tusi smer kam chce jet tak staci koukat kde jsou odjezdove perony eastbound, westbound, southbound nebo northbound. To mi prijde celkem logicke a smysl davajici. Dohledat ale konkretni adresu je nekdy fakt peklo.....

1 komentář:

  1. Asi to není easy, ale základ je, že už se začínáte orientovat :)

    OdpovědětVymazat