úterý 24. dubna 2012

bic a z prace rychle pryc.... hura na betaverzi Niagary


Mnojo, Mildak je nezamestnany. A ani ho to nejak nekaka. Proste prodavat jety pocitace o kterych vim ze nejsou uplne OK a tvarit se pritom ze jsou.... a pak brat jiny pocitace do opravy, tvarit se ze jsou desne pokazeny kdyz pritom vim ze to vetsinou spravi preinstalovani windows zabirajici mozna pulhodinu cisteho casu.... proste uz ne-e. Moje karma by to dal asi bez ujmy nedala.
Tak jsem rekl minuly pondeli tomu sizunkovi ze koncim a ze je to muj posledni tyden. Me sice nejaky hemcy ze mu musim dat vedet 30 dni dopredu a podobne ale kohoto zajima ze? To, ze me zamestnava nacerno znamena, ze me muze vyhodit na hodinu ale taky ze ja s tim muzu na hodinu seknout. Kazdopadne se zdalo, ze je s tim srozumen a ze OK. Me jen v hlave vrtalo jak to udelat s penezma. Precejenom mi plati tydne, ale s tydennim zpozdenim (kazdy patek tedy byla vyplata za tyden predtim, proste o tyden posunuto) takze mi mel dat posledni vyplatu jakoby dvakrat - za tyden predchozi a za aktualni. Tak jsem se ho ve cvrtek po telefonu natvrdo zeptal jak to budem resit.
No a jeste ze tak. Zacal mit spoustu kecu ze ted nema prachy, ze musi platit cosi, ze pro posledni vyplatu si budu muset prijit az za 14 dni nebo ze mi posle sek a podobne. Nejvic me pobavilo kdyz se me zeptal jestli si myslim ze me chce o tu vyplatu osidit. Jasne ze jsem si s jeho zpusobem podnikani presne to samy myslel. Takze nezbylo nez udelat radikalni rez, ostatne co vim od borcu z internetove kavarny tak to tak udelali vsichni predemnou stejne. Proste jsem spocetl kolik je meho, sahl do kasy, vzal si prislusne penize, napsal mu mail ze koncim, zamknul.... a sel. A reknu vam, ten pocit byl k nezaplaceni.
Cely cvrtek jsem se valel a odpocival, fakt divny pocit po takove dobe vedet ze mam vic nez den volna v tahu.
V patek jsem pak hnedka vyrazili do mesta, bylo pod mrakem, takze CN Tower zase odlozen. Nicmene potrebovali jsme koupit listky na bus na Niagaru a protoze samo pres net neslo zase platit nasi kartou tak holt osobne. Takze do downtownu.
Hulicske sroceni za doledu policie
Na Dundas Square jsme se stali svedky udalosti ktera nas dost prekvapila. Vsude spousta extravagantne lidi a "vesele bylinky" byly citit na 100 honu. U toho hlidkovali policajti. jen jsme kroutili hlavou jak v zemi, kde si clovek na verejnosti nemuze dat ani pivo takhle muzou vsichni pokurovat a verejne propagovat marihuanu za dohledu policie. Fakt zajimavy. Nerozumim tomu.
Chvilku jsme se kochali, pak prolezli pres Eaton centre, coz ma byt udajne nejvetsi nakupni pasaz v centru mesta v severni americe (ale jinak takova velka vankovka, takova ta nakupni nuda), az ke stare ranici. Ta se vyjima mezi mrakodrapy jak pest na oko, proste jak takovy hradek postaveny z lega. Dneska je tam sidlo soudu takze vevnitr se fotit moc nemuze, ale vnitrek byl docela peknej.
Museum station - jako v Egypte
Pak jeste jednou nova radnice, vzpomeli jsme si jak jsme tam byli hned druhy den po prijezdu vyridit pracovni karty a slo se dal. Popadla me taky nejak chut na hotdoga, tak jsem si na stanku jednoho poridil. Docela me bavi, ze cloveku podaji jen suchou podelne rozkrojenou housku s prislusnynm pareckem (normalni/viden/polsky/hovezi/vinny a pod) a pak jsou tam takove misticny s nakrajenyma vecma a clovek si poslouzi sam. Ja dal cibulku (jak jinak), nejaky rajcatko a takovou zelenou asi okurkovou blcu. Jist se to da a voni to super ale za 3$ si u nas dokazu predstavit spustu lepsich veci....
Dalsi zastavka byla na Bay street na koupeni listku. a ejhle! Na intrnetu avizovana cena cca 25$/osoba zpatecni listek byla najednou nejakych 45$ takze malem 2x vyssi! Co ted? Pres net si to nekoupime a v realu je to drahy jak peklo. Tak jsme se na to vyprdnuli ze se ukaze potom a kdyztak poprosime nejakeho ze spolubydlicich jestli by to za nach nezatahl kredit, ze mu dame prachy. Nakonec se nam podarilo najit jinou spolecnosti (megabus misto greyhound) kde pres net platit slo a cena byla za oba zpatecni nejakych 48$ vcetne dane takze super. Lupeny mame, takze zitra hura na tri dny na Niagaru!
Fakutla umeni
Dal jsme se vydali omrknout fakultu umeni. je to takova budova na kurich nohach, uz jsme u ni jednou byli ale protoze to bylo o velikonocich tak dovnitr jsme se nedostali. Tak jsme to zopakli. vevnitr je to takove az industrialni, proste trubky vedene po chodbach viditelne a tak ale zase je to asi v ramci studentskych projektu obcas silene nabarvene takze jako dobry a zajimavy.
Domu jsme vyrazili zcela ucelove ze zastavky Museum a to proto, ze sloupy v tehle zastavce jsou udelane do podoby soch. Takze kdyz se odmysli koleje a tak tak si clovek muze rikat ze je treba v egypte. Dobrej napad, jeden z mala co mistni MHD mela.
O vikendu byl v planu Hamilton. Byli jsme tam pozvani mamcinou spoluzackou Janou, ktera emigrovala do Kanady nekdy v roce 1969.
Hamilton je celkem industrial, vzadu Toronto
Hamilton je mesto s cca pulmilionem obyvatel lezici zhruba hodinu cesty autem od Toronta smerem na jih. Rika se mu taky mesto tisice vodopadu. Protoze lezi primo u zlomu ktery se tahne v delce cca 700Km a vlastne pres nej prepadavaji i Niagarske vodopady. V Hamiltonu bohuzel zadna vetsi reka neni, zato je tam spousta potoku a ricek takze vodopadu pozehnane. Videli jsme jich asi pet a vsechny by si v CR zaslouzili status "opravdu vysokeho vodopadu". A takovych je kolem Hamiltonu hromady! U jednoho z nich - Devil's punchbowl jsme dokonce videli krouzit celkem dost ptaku. Nejaci dravci, mistni nazev je pry "Turkey vulture". Proste takova ukazka co za mazec nas ceka zitra na Niagare ;-)
Kazdopadne velke diky patri Jane ktera nas provezla po okoli, ubytovala a nakrmila. DEKUJEME!
Hamilton voopady
V pondeli jsem nabehl zase "do prace", tentokrat ale zcela jine. Michelle, kterou jsem minuly tyden fotil potrebovala neco udelat na pocitaci a tak, takze takova prijemna bokovka na par hodin. Celkem pohoda az na to, ze jako prvni ukol jsem dostal prepisovat kontakty z jejiho poznamkovniku do pocitace. A to byl masakr! Nemohl jsem to prelustit, nejvetsi trapas nastal kdyz jsem se ji zeptal co je tohle za kontakt ze to nemuzu vubec precist a ona me rekla ze to jsem prece ja! Ja proste neprelustil ani vlatni jmeno! No ale nakonec jsme se trosku zacetl, ikdyz jsem si pripadal jak pri lusteni egyptskych hierogryfu tak byla spokojena.
Dneska jsem zas doplnoval kontakty a bylo potreba i par lidem zavolat aby mi dali email adresy. Plan peknej, akorat ze vetsina lidi si myslela ze od nich podvodne taham email na nejaky spam a chtela mluvit stejne s Michelle ;-). Pak jsem byl vyslan na soud vyridit za Michelle prestupek s parkovnym a for,mular na prizpevky na deti. Taky komedie. Poslala me do stejne budovy jak uz jsme byli s Katkou (viz vyse). Dosel jsem tam a ejhle! Nepustili me dal protoze jsme mel v kapse svycarsky nozik!
pozujeme u Webster's fall
OK to se da pochopit, ale nemohli me ho tam na vratnici schovat, rikali ze jedine ze ho musim hodit do kose! Co ted? Prece jim o tam nenecham (beztak by ho z toho kose vybufetili hned po mem odchodu). Tak jsem vylezl zase ven, zapadl do prvniho obchodu a tam na customer service mi ho nastesti uchovali bez problemu. Fajne. No ale kdyz jsem se vratil zpatky na soud a ukazal jim papiry co po nich chci, tak mi rekli ze dopravni prestupky jsou na uplne jine adrese a urad ohledne deti zase jinde! Nastesti zepry je to cca 10 minut chuze ale s timhle jsem jaksi nepocital a nevzal si mapu. Takze mi to trvalo tak 2x dyl a 1$ bezdomovci aby mi ukazal cestu (lidi na ulici jinak nevedeli). No ale po postani ve fronte mi nejake ty dokumentiky vydali uff.
Turkey Vulture na Devil's punchbowl
Dalsi sranda dne bylo zarizeni pujceni auta. Nejen ze se ceny zvedli od vcerejska z cca 45$/den na cca 80$/den takze jsme seznali ze se vyplati vzit ho rovnou na cely tyden ale navic jsme zjistili ze hotwire.com nenabizi v seznamu zemi Ceskou republiku! Takze jsme zabsolvovali telefonat asi puhodinovy, samozrejme venku pred domem v zime protoze jinde neni signal co jako s tim. Zenska na telefonu byla sice snazima, ale jinak asi uplna blbka takze vysledek nula. Kazdopadne Katka z ni chytla slusny zachvat smichu ktery se prenesl na me takze jsme asi pusobili po telefonu dost zhulene. ;-)
No nakonec jsme nasli na webu pujcovnu kde auto pujci s tim ze platit se da na miste takze pujde pouzit moje kreditka, ktera tu na platby u obchodnika funguje OK (pres internet tak z 50%).   
Kazdopadne vysledek je, ze nejakou tu kreditku tu budem muset poresit. Pry se tu daji poridit "prepaid" a na ne presunout vzdycky nejakou castku. To zni dobre, protoze cokoliv kupovat pres net s cz kartou, to je tady teda POROD nejvetsi.

Žádné komentáře:

Okomentovat