neděle 21. února 2010

Kuřecí řízečky....

Prostě šnycle trošku jinak...

Obtížnost: snadné
Pro koho: vhodné i dietně, maso je kuřecí a olej skoro žádný.
Časová náročnost: 15minut příprava, 30-40minut pečení

Ingredience

  • 4ks kuřecích řízků prsních, menších
  • 1 řecký jogurt (dal jsem s příchutí medu protože máme rádi maso na sladko ale může být i klasika)
  • čerstvá máta
  • ananas
  • broskve zavařené
  • kukuřičné lupínky
  • platek sušené šunky 
Řízky propláchnout, kluby ruky mírně pomačkat a obalit do jogurtu s nasekanou mátou. Nechat tak hodinku uležet (možno i déle). Rozmixovat kukuřičné lupínky  a obalit v nich řízečky.
Hlubší pekáč vyložit "mřížkou" ze špejlí a péct na sucho téměř bez oleje (na špejlích se to nepřipeče).
Talíř ozdobíme plátkem šunky, na ni čtvrtku broskve a půl kolečka ananasu, zalít zbytkem jogurtu a ozdobit mátou.
 Jako přílohu jsem udělal bramborovou kaši, tu si všichni umíte tedy netřeba popisovat...

1 komentář: